Anketin ilk sonuçlarını daha önce bu bağlantıda yayımlamıştım.
Şu an ankete katılım 300’ü aşmış.
An itibariyle 301’dir.

Sonuçlara gelince, Troçki’nin Büyükada’da Kaldığı Ev Müze Yapılsın mı? sorusuna yanıt veren 301 katılımcıdan;
20 katılımcı “Hayır, gerek yok” demiş,
275 katılımcı ise “Evet, müze yapılsın” demiş,
6 katılımcı ise hiçbir görüş bildirmeden gönder butonuna tıklamış.

Yüzdeye vurursak;
Troçki’nin Büyükada’da Kaldığı Ev Müze Yapılsın mı? sorusuna, katılımcıların % 6.6’sı hayır, % 91.3 evet demiş. %1.9’u ise ankete katılım duyarlılığı gösterip hiçbir görüş bildirmeyenlerden.

Anket sonuçlarının diğer güncellemesi  katılım sayısı 1000’e ulaşınca olucaktır.
Anketin detaylı sonuçlarını merak ediyorsanız, PDF formatında ulaşmak için bağlantıya tıklayın: TROÇKİ ANKETİ SONUÇLARI ( PDF)

Bu yaziya 5 yorum yapilmis.

  • 3 yıl önce yeni bir istanbullu olarak, SAİT FAİK’in evini ziyaret etmek istedim,istemez olaydım,acısı hâlâ içimde.Faytoncular su çekiyordu sahipsiz evden ,inanamadım…o yüzden ,Murat kardeşim biz heüz şaşırabilenler olarak bu ülkede biraz tuhafız galiba :))))

  • Sayın Ramazan Bedük,
    Troçki’nin Büyükada’da kaldığı ev (aslında köşk dense daha doğru olur) ve çevresi 1970’li yıllardan beri uzun süre Büyükada’ya yaz sezonlarını geçirmek için gelenlere plaj ve dinlenme tesisi olarak hizmet etti. Ancak bu tesislerin idare merkezi fiilen Troçki’nin kaldığı köşkteydi. Köşkün içi herhangi bir tadilat geçirmemiş ve korunmuştu. Sadece denize doğru olan aşağıda kalan alanda plaj, havuzlar ve dinlenme alanları bulunmaktaydı. Yerli halk tarafından Seferoğlu (herhalde eski sahibinin adı) olarak Büyükada halkı ve faytoncular tarafından bilinen bu tesisler bildiğim kadarıyla otel inşa edilmek üzere bir turizm şirketine satıldı,tesisler bir kaç yıl önce tamamen tahliye edildi ve halkın istifadesine kapatıldı.
    İşin ilginç tarafı beni ve ailemin de uzun yıllardır cüz’i sayılabilecek bir bedelle üye bulunduğu bu tesislerde yer alan bu köşkün bir zamanlar Troçki’nin uzun yıllar önce sürgün yıllarını geçirdiği köşk olduğu pek az kişi bilmekteydi.
    Esasen bu konunun reklamı yapılsa ve köşke Troçki’nin bazı şahsi eşyaları yerleştirilse Fotoğraflı panolarla Troçki’nin hayatı anlatılsa “Troçki Müzesi” olarak Büyükada tarihi ve özellikle yabancı turistlerin Büyükada’yı ziyaret etmelerine veya gezinti amacıyla adaya gelen turistlerin burayı ziyaret etmelerine vesile olur. Gerek karadan (iskeleye 1 km) yürüyerek gerekse denizden kisa sayılabilecek ulaşımı da var.
    Batı ülkelerinde böyle örneklere çok rastlanır.. Ancak Kültür Bakanlığı nasıl böyle bir fırsatı neden değerlendirmiyor anlamak zor….

    • Merhabalar Murat Bey.
      Öncelikle verdiğiniz anılarınızla yoğrulmuş ve detay içeren bilgiler için teşekkürler.
      Bu evin “Troçki Evi” ya da “Müzesi” adı altında müze yapılmamasını anlamak gerçekten zor.
      Lakin değerlerdirilse hani tarihe sahip çıkmayı, korumayı falan boş verdim sadece turizm açısından bile altın yumurtlayan tavuk gibidir.
      Ve Büyükadayı daha da popülerleştirir.

  • Bence de.

  • Kesinlikle haklısınız!

Yorum yapmak istermisiniz?

RSS yapılandırılmış değil.

———————————————————–

————————————————————

———————————————————-

———————————————————-

———————————————————

———————————————————

———————————————————

——————————————————–

————————————————————

——————————————————–

———————————————————

———————————————————–

——————————————————-

———————————————————–

E-mail adresinizi yazın

yeni yazılar posta adresinize gönderilsin
(E-posta adresinize gönderilen linki tıklamayı unutmayın)

——————————————————–

————————————————————

YAZI ETİKETLERİ

———————————————————-

———————————————————–

Yazıların ve fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

————————————————————–

Bu sitede emeğe saygı esastır